Schuitjes

Schuitjes zijn een heerlijk hapje dat je kunt maken met allerlei verschillende ingrediënten. Ze zijn perfect voor een feestje, een borrel of gewoon als lekker tussendoortje.

Ingrediënten
  • 2 schuitjes
  • Gerookte olijfolie
  • Peper en zout
  • Brood voor de toast
  • 1 takje peterselie
Benodigd
  • BBQ of Kamado
  • Aluminiumfolie
  • (Kern) thermometer
Aan de slag
  1. Haal de schuitjes een dag van tevoren uit de verpakking en laat ze gedurende 24 uur weken in zout water. Gebruik de verhouding van 80 gram zout per liter water.
  2. Bereid de barbecue voor om direct te grillen op een temperatuur van 200 graden Celsius.
  3. Haal de schuitjes uit het water en dep ze goed droog. Strijk een beetje gerookte olijfolie over het merg en breng vervolgens grof zeezout en peper aan.
  4. Plaats de schuitjes op gekreukelde aluminiumfolie om ze stabiel te houden en om te voorkomen dat het uitdruipende vet direct in de kolen valt.
  5. Gril de schuitjes gedurende 20 minuten, totdat ze een kerntemperatuur van minimaal 65 graden bereiken. Tijdens het grillen kun je enkele sneetjes bruin brood met olijfolie insmeren en kort knapperig grillen op de barbecue.
  6. Wanneer de schuitjes klaar zijn, kun je de toast ermee besmeren en garneren met wat fijngesneden peterselie.

Tip: Serveer dit gerecht in combinatie met een peated whisky voor een extra smaakvolle ervaring!"

Heb je vragen over dit recept? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten? Hou ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.