Côte de Boeuf met Roquefortsaus

Voor de ware vleesliefhebber, met een stoer bot eraan vast.

De Côte de Boeuf is wellicht het meest smaakvolle stuk vlees voor de barbecue. Deze steak wordt met liefde bereid, minstens 100 dagen graangevoerd, ambachtelijk uitgebeend en vervolgens 14 dagen gerijpt. De Côte de Boeuf verdient de beste behandeling, daarom wordt het in een gegweldige verpakking bewaard. Côte de Boeuf is een prachtig stuk rundvlees, met een onovertroffen smaak en een lust voor het oog. Het komt van de rib van het rund, hetzelfde deel waaruit ribeye wordt gesneden.

Ingrediënten
  • Côte de Boeuf
  • Slagroom 125 gr
  • Roquefort 100 gr
  • Grof zeezout
Benodigd
  • BBQ of Kamado
  • Hitteschild
  • (Kern) thermometer
  • Sauspan
  • Aluminiumfolie
Aan de slag
  1. Breng de barbecue op een temperatuur van 120 graden Celsius (inclusief hitteschild) en laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 40 graden.
  2. Terwijl het vlees op de barbecue ligt, bereid je de saus. Verwarm 125 gram slagroom in een pannetje op laag vuur en voeg vervolgens 100 gram Roquefort toe. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Laat de saus zachtjes koken totdat deze de gewenste dikte heeft.
  3. Haal het vlees van de barbecue zodra het een kerntemperatuur van 40 graden heeft bereikt. Verwijder het hitteschild en verhoog de temperatuur van de barbecue naar 200 graden.
  4. Laat het vlees doorgaren tot het een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt en laat het vervolgens 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Het vlees zal doorgaren tot een kerntemperatuur van 52 graden, wat resulteert in een medium-rare bereiding.
  5. Snijd het vlees in dunne plakjes en bestrooi het met een beetje Fleur de Sel (grof zeezout). Serveer de Roquefortsaus apart of giet deze over het vlees voor een heerlijke smaakexplosie.

Geniet van je voortreffelijke Côte de Boeuf met Roquefortsaus, een waar culinair avontuur voor de smaakpapillen!

Heb je vragen over dit recept? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten? Hou ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.