Entrecote salsa verde

Malse biefstuk uit de rug met een lekker randje vet. Deze skin verpakte entrecote hebben wij geportioneerd op 4 cm dik. Op deze manier blijft de binnenkant mooi rood of rosé en kun je de buitenkant op heet vuur dicht schroeien voor een krokant vetrandje.

Ingrediënten
  • 1000 gr. Entrecote
  • 15 gr. peterselie
  • 15 gr. kervel
  • 2 tenen knoflook
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 el. kappertjes
  • 110 ml olijfolie
  • 2 anjovisfilets
  • 2 el. mosterd
Benodigd
  • Kamado/BBQ
  • Kerntemperatuur meter
  • Aluminiumfolie
Aan de slag

Haal de entrecote ruim 2 uur voor het grillen uit de koelkast.

  • Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 220 graden (direct)

Begin in de tussentijd aan de salsa verde.

  • Voeg alle ingrediënten in een keukenmachine/blender en mix het tot een geheel.
  • Laat de machine niet te lang draaien, het mag nog wel een beetje grof blijven.
  • Breng de salsa eventueel op smaak met een beetje peper en zout.

Doe de salsa in een kommetje en leg deze alvast op tafel, het mag op kamertemperatuur geserveerd worden.

  • Grill vervolgens de entrecote aan beiden kanten tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van 49 graden
  • Laat het 10 minuten rusten en het is klaar om getrancheerd te worden.

Maak het af met een beetje zeezout.

Tip; voor een lekker krokant laagje, grill de entrecote ook even aan op de vetrand!

Heb je vragen over dit recept? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten? Hou ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.