duitse vlagnl vlag
slachthuis vee slachthuis

Slachthuis

In ons nieuwe slachthuis wordt er hygiënisch en met respect voor het dier geslacht.

Met de opening van een eigen slachtlijn in Oldenzaal hebben wij als Vleesvee Integratie Twente de hele keten van de productie van rundvlees in eigen hand. Het zelf slachten heeft de volgende voordelen: verantwoord en hygiënisch slachten en het vermijden van stress komt de kwaliteit en de houdbaarheid van het rundvlees ten goede, en het dierenwelzijn is optimaal gegarandeerd.

Stress vermijden: vervoer in groepen zoals ze gemest zijn, geen wachttijd op slachthuis, perfect ontworpen schietkooi, geruisloze hydraulische schuiven.

Optimale hygiëne: helemaal nieuw, alle machines en bordessen in RVS, karkassen hangen ruim uit elkaar in de koelcel.

Gesloten koelketen: geen transport van slachthuis naar uitsnijderij; optimale mix van koeling, ventilatie en luchtvochtigheid, voor een perfecte vleeskwaliteit.

Peter Lutke Veldhuis: ‘Als je, zoals wij van de VIT, streeft naar topkwaliteit rundvlees en optimale zorg besteed aan de fokkerij van de dieren en het afmesten in ruime stallen op stro, dan is ook het slachtproces een onderdeel waar veel te winnen is. Ook daar willen we dat een dier rustig uit de vrachtwagen loopt en meteen erna geslacht kan worden. De afstand tussen de boerderij en het slachthuis is kort, en de weg naar de schietkooi ook. Dat komt de kwaliteit van het vlees absoluut ten goede. Bovendien draagt het bij aan het dierenwelzijn. Wij willen dat onze slagers een goed verhaal aan hun klanten kunnen vertellen. De consument van ons vlees hecht daar waarde aan. Een lekker stuk vlees is belangrijk, maar ook het verhaal erachter moet kloppen.’