duitse vlagnl vlag
vee vee vee

Mesterij

Eigen mesters houden de dieren in ruime stallen op stro. Kwalitatief hoogwaardig veevoer zorgt voor heerlijk en mals rundvlees.

Vleesvee kun je verdelen in stieren en vrouwelijk vee. De stierkalveren lopen de eerste 6 tot 8 maanden bij de moeder. Daarna verblijven ze in ruime stallen op stro. Dan begint de tussenfase, waarin de stieren zich ontwikkelen tot mooie, gerekte dieren. Als de stieren ongeveer 15 maanden oud zijn, worden ze intensief afgemest met een rantsoen van o.a. mais, hooi, tarwe, lijnzaadschilfers en aardappelen. De stieren zijn slachtrijp op een leeftijd tussen 20 en 24 maanden.

Bij vrouwelijk vee is er sprake van een andere aanpak. Vaarzen en koeien worden eerst ingezet in de zoogkoeienhouderij en lopen 's zomers met hun kalf in de wei. Wanneer ze niet meer drachtig zijn, worden ze afgemest op onze mestbedrijven. De dieren worden in open stallen op stro in circa 3 tot 4 maanden gemest. Het voer bestaat uit: mais, hooi, pulp brok, luzerne, tarwe, lijnzaadschilfers en aardappelen. Met de juiste vetbedekking worden ze vervolgens geslacht. Voor Vleesvee Integratie Twente is het erg belangrijk dat het afgemeste vee gelijkmatig over het jaar wordt geslacht. De slager neemt wekelijks ongeveer eenzelfde hoeveelheid vlees af. Dus goed mesten en goed plannen gaan hand in hand.